Colegiul National "Traian Doda" Caransebes

Proiecte

Reper – Tineri cu inițiativă pentru dezvoltarea unei culturi civice în Municipiul Caransebeș

Despre proiect

Proiectul își propune să contribuie la creșterea gradului de implicare a 24 de tineri din cadrul Colegiului Național „Traian Doda” din Municipiul Caransebeș în formularea și implementarea de proiecte civice, devenid multiplicatori ai acestor activități extracuriculare.

Obiectivele proiectului vizează:

Creșterea competențelor a 24 de tineri din cadrul Colegiului Național „Traian Doda”din Municipiul Caransebeș pentru a identifica surse de finanțare și de a elabora proiecte civice de tineret în conformitate cu cerințele finanțatorilor.

Stimularea capacității a 24 de tineri din cadrul Colegiului Național „Traian Doda” din Municipiul Caransebeș de a asigura punerea în aplicare a proiectelor elaborare, atingerea rezultatelor așteptate, promovarea acestor activități extracuriculare și asigurarea sustenabilității lor, devenind promotori și multiplicatori ai inițiativelor civice.

Activități

Proiectul se derulează în parteneriat cu Colegiul Național „Traian Doda”, primul dintre liceele din Municipiul Caransebeș invitate să participe în cadrul proiectului și care și-a exprimat interesul în acest sens. citeste…


”MEMORIA CULTURALA A POPOARELOR” – Proiect de parteneriat multilateral Comenius

 

Intre 1 septembrie 2012 și 30 iulie 2014 s-a desfășurat în liceul nostru proiectul european de parteneriat multilateral COMENIUS ”La mémoire culturelle des peuples” – ”Memoria culturală a popoarelor”. Proiectul a fost aprobat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, fiind finanțat de Comisia Europeană. Liceul nostru a fost coordonator de proiect, avand ca parteneri:

1. Un colegiu din Italia – Istituto Comprensivo Statale “Emanuele Armaforte” din Altofonte, Sicilia;
2. Liceul Sierra de Leyre din Sangüesa, Spania;
3. Colegiu Henri Barnier din Marsilia, Franța;
4. Liceul Tadeusz Kościuszki din Starachowice, Polonia.

Perspectiva unei cooperări europene, a unei abordări pluridisciplinare, in două limbi de circulație -franceza și engleza- a condus spre alegerea temei proiectului, aceasta permițând tinerilor din țările partenere să redescopere și să promoveze diversitatea și bogăția patrimoniului lor cultural. citește…


Revista online ”Tânărul poliglot”

 

Proiectul “Tânărul poliglot” s-a nascut din dorința profesorilor și elevilor de a stimula pasinunea pentru limbi moderne şi comunicarea online prin alte mijloace decât cele clasic şcolare.

Astfel ne-am gândit să proiectăm o revistă şcolară online cu referire la domeniul cultural-artistic care să promoveze interdisciplinaritaatea şi transdisciplinaritatea dar şi realitatea socială, culturală a comunităţii din oraşul Caransebeş.

Este clar că, în contextul unei educatii europene, e nevoie de a exersa comunicarea plurilingvă, iar revista online “Tânărul poliglot” este o cale de rezolvare atractivă, motivantă atât pentru elevii celor două licee, Colegiul Național “C. D. Loga” Caransebeș şi Colegiul Național “Traian Doda”, cât şi pentru profesorii lor.

Suntem convinşi că revista online “Tânărul poliglot” va dezvolta pasiunea şi capacitatea eleviilor noştri de a creea site-uri web precum şi competenţa de comunicare lingvistică.

Adresa revistei: www.tanarulpoliglot.ro